Hulp bij installatie ontkalk doseersystemen

Hulp bij installatie ontkalk doseersystemen

Hulp bij installatie ontkalk doseersystemen

Bij zware verstoppingen in afvoeren en leidingen door kalk of urinesteen bieden wij van Yachtcleaner de nodige hulp bij installatie van ontkalk doseersystemen. Hiervan kunt u gebruik maken als u er zelf niet uitkomt. Bij kleinere verstoppingen kunt u eerst aan de gang met onderstaande

Met behulp van een doseersysteem wordt er elke uur een vooraf ingestelde hoeveelheid Superontkalker Liquid in de leidingen gedoseerd. Dit zorgt voor een gelijkmatige opname van de superontkalker in de kalk of urinesteen. De kalk/urinesteen lost op tot een sliklaag die eenvoudig wordt afgevoerd met het spoelwater. Bij gebruik van het doseersysteem kan de leiding gewoon in gebruik blijven, mits deze niet volledig verstopt zit. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden neem dan contact met ons op via info@yachtcleaner.nl

Verwijderen verstoppingen door urinesteen  in afvoer of leidingen

Urinesteen verwijderen in afvoer of leidingen bespaart u een hoop kosten t.o.v. het laten vervangen van leidingen of riool. Hieronder leggen wij u uit hoe u bij een verstopping door urinesteen of kalk het best te werk kunt gaan.

Het verwijderen van verstoppingen zal laag voor laag moeten gebeuren. Het is helaas niet mogelijk om het jarenlange proces van ophoping door urinesteen in slechts 1x te verhelpen. Voor het verwijderen van urinesteen in afvoeren en leidingen adviseren wij om per verstopping te beginnen met elke dag 1 liter Superontkalker Liquid van ROVEQ te doseren. Herhaal dit minimaal 5 tot 10 dagen achter elkaar.  U heeft hiervoor dus respectievelijk 5 of 10 liter Superontkalker liquid nodig.

U gaat als volgt te werk:

Giet 1 liter Superontkalker Liquid met kleine beetjes (scheutjes) te gelijk direct in de leiding of het riool of als dat niet mogelijk is in het toilet (u hoeft hierbij het water onderin het toilet niet te verwijderen). Om niet ineens teveel te doseren kunt u eventueel gebruik maken van een bekertje of kopje. Wacht ook even na elke scheut, zodat de ontkalker de kans krijgt om geabsorbeerd te worden door de urinesteen/kalk. Herhaal deze handeling tot u het volledige liter heeft gedoseerd. Laat dit nu vervolgens minimaal 12 tot 24 uur inwerken. Indien u deze inwerktijd verkort zullen meer herhalingen nodig zijn.

Na 12 tot 24 uur gooit u meerdere emmers water door de leidingen, zodat de losgekomen kalk en/of urinesteen grondig kan worden weggespoeld. De volgende behandeling hoeft u niet direct uit te voeren, maar kan eventueel wachten tot de volgende avond/nacht.

Geadviseerde producten:

Superontkalker Liquid

Superontkalker Liquid

15,55112,15 incl. btwOpties selecteren

Doseersysteem Doseerunit

Doseersysteem Doseerunit Super Ontkalker

145,20 incl. btwIn winkelmand